Έλενα Τζαβάρα: “Η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων είναι πολιτισμός”.

Ελένη Παπαθεοδώρου: ” Η κρίση είναι στον πνευματικό μας κόσμο!”
February 18, 2021
Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου: “το βιβλίο είναι ένα όμορφος τρόπος να δραπετεύουμε”.
February 24, 2021

Τι είναι για εσάς συγγραφή;

Από το 2013, έτος που εγκατέλειψα την Αθήνα και εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Ακράτα, το ήσυχο περιβάλλον στη φύση και με θέα τη θάλασσα από το αίθριο της βεράντας μου, γράφω ασταμάτητα. Για μένα η συγγραφή είναι πολλά συναισθήματα μαζί: Έμπνευση, επικοινωνία, αυτοσυγκέντρωση, ανησυχία, έρωτας και μεγάλη αγάπη. Zω για να γράφω και γράφω για να ζω!

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Η χρονική περίοδος που όλοι βιώνουμε είναι δύσκολη σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, από στατιστικά δεδομένα, το τελευταίο διάστημα ο κόσμος έχει στραφεί στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, και κατ’ επέκταση οι πωλήσεις να έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Εξάλλου τα περισσότερα βιβλιοπωλεία κάνουν προσφορές με σετ βιβλίων και δωρεάν τα μεταφορικά έξοδα, οπότε και οι οικονομικά αδύναμοι αναγνώστες μπορούν να αποκτήσουν τα βιβλία επιλογής τους σε προσιτή τιμή.

Πώς βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Η αλήθεια είναι πως με την απροσδόκητη εισβολή του αόρατου εχθρού, του κορονοιού, άλλαξαν οι συνήθειες όλων. Ο κάθε ένας από εμάς κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσαρμόσει τη ζωή του στα νέα δεδομένα. Ωστόσο, πέρα από τις δυσάρεστες συνέπειες, η Covid εποχή, πιστεύω ότι έδωσε στον συγγραφέα μία παραπάνω αφορμή να αυτοσυγκεντρωθεί και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη συγγραφή του.

Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Το τέταρτο λογοτεχνικό έργο μου, «Η δίνη της λίμνης» είναι μια ιστορία αγάπης, περιπέτειας, έρωτα, πάθους, και πολλών ανατροπών. Ξεδιπλώνεται απαλή σαν το μετάξι, γεμάτη όνειρα ελπίδων και πόθων, μα εύθραυστη και πολλές φορές απατηλή. Πλημμυρισμένη από ήχους, χρώματα και αρώματα, Ελλάδας, σ’ ένα αέναο ταξίδι, που ξεκινά με αφετηρία την Αθήνα, βαδίζει στα νερά της νύμφης του Θερμαϊκού, στους δρόμους της Φλώρινας, στο μαγευτικό Καρπενήσι, και φθάνει μέχρι τις λίμνες των Πρεσπών.

Εκεί οι ήρωες θα ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές, αλλά και απίστευτες εξελίξεις, αφού η δίνη της λίμνης, ρουφά όλα τους τα όνειρα, πνίγοντας τα ιδανικά τους. Όσο για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μου, τρέφω για όλους τα ίδια έντονα συναισθήματα, αφού οι χαρακτήρες τους είναι πλασμένοι μέσα από την ψυχή μου.

Τοποθετημένοι αντίστοιχα, ο κάθε ένας, επιτελεί τον δικό του σημαντικό ρόλο στην ιστορία, και με κάνουν να αισθάνομαι υπερήφανη!

Ανήκετε στο... πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Πρόσφατα επιβιβάστηκα στο Υδροπλάνο. Δεν ζω στην Αθήνα για να έχω προσωπική αμεσότητα με το «πλήρωμα», ωστόσο θα αναφέρω τη χαρά που ένοιωσα όταν σε λιγότερο από μία εβδομάδα έλαβα θετική απάντηση για το έργο μου. Μίλησα με την ευγενέστατη Αναστασία Κορινθίου από το τμήμα αξιολογήσεων, η οποία ενθουσιάστηκε διαβάζοντας το μυθιστόρημά μου. Με διαβεβαίωσε ότι ανήκω στην ομάδα των συγγραφέων τους και σε διάστημα μόλις λίγων ημερών είχα στα χέρια μου το συμβόλαιο συνεργασίας μας.

Ανυπομονώ να φθάσει η στιγμή που θα αγγίξω και θα χαϊδέψω το νέο χάρτινο παιδάκι μου! Το Υδροπλάνο είναι ένας ανερχόμενος εκδοτικός οίκος που δίνει χώρο και βήμα στους νέους συγγραφείς να εκδώσουν το έργο τους με πολύ καλές προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι μία καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά και να συνεχιστεί το ταξίδι μου σε επόμενες πτήσεις με το ασφαλές μέσο που είναι το Υδροπλάνο!

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων είναι πολιτισμός, ευχαρίστηση, απόλαυση σε ταξίδια μακρινά και ονειρεμένα! Είναι εμπλουτισμός γνώσεων, και ανοίγει νέους ορίζοντες. Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες να έχουν υγεία, υπομονή πως όλα τα δύσκολα θα περάσουν, και πάντα με καλή διάθεση να μην εγκαταλείψουν ποτέ τον μαγικό κόσμο των βιβλίων!