Η Αλκυόνη Παπαδάκη έρχεται κοντά μας και αυτό το καλοκαίρι!

Αυτό το καλοκαίρι… ταξίδεψε με ένα βιβλίο!
July 8, 2020
Είναι και αυτοί οι άνθρωποι…
July 21, 2020

Καλοκαιρινό και με φόντο το Ελληνικό γαλάζιο σου ξυπνά μια θύελλα στην καρδιά και άλλη μια στη ψυχή! Ειναι κάποιες φορές που θέλεις να κάνεις έναν περίπατο στα χορταριασμένα μονοπάτια της ζωής σου. Να ξαναθυμηθείς τ’ αρώματα και τα χρώματα.

Να ξανακούσεις τα τραγούδια των πουλιών που σε συντρόφεψαν στο διάβα σου. Να ξανακούσεις το γάβγισμα των άγριων σκυλιών που ήταν κρυμμένα πίσω από τα δέντρα όπου κάθισες να ξαποστάσεις. Να ξανάρθουν στο μυαλό σου οι εικόνες του εαυτού σου, πότε να χορεύει ανέμελα μέσα στις κόκκινες παπαρούνες και πότε να σέρνεται με σκισμένα ρούχα, ξυπόλυτος και πληγιασμένος, στα λασπόνερα. Είναι κάποιες στιγμές που θες να πας κόντρα στο κύμα!

Η αγαπημένη μας Αλκυόνη Παπαδάκη έρχεται κοντά μας και αυτό το καλοκαίρι που πραγματικά την χρειαζόμασταν όσο ποτέ άλλοτε! Πολυγραφότατη, ευρηματική, ταλαντούχα, με μια πορεία σεμνή και αθόρυβη, δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με τον αναγνώστη το πηγαία λυρικό και αντισυμβατικό ύφος της. Διαβάζοντάς την, αισθάνεσαι την ψυχή που κρύβει η πένα της, χαρακτηριστικό που κάνει τους αναγνώστες της να παραμένουν πεισματικά πιστοί στα μυθιστορήματά της. Γράφει για ό,τι αγγίζει την ψυχή της και με τη δύναμη της πένας της πάντα μα πάντα αγγίζει και τη δική μας…