Το hunger games επιστρέφει σε εκδόσεις και κινηματογράφο!

Αν πιστέψεις στο θαύμα
June 25, 2019
Θ. Κονδύλης: “Η εμπιστοσύνη με τον αναγνώστη γκρεμίζεται σε ένα βιβλίο”
June 27, 2019

Ένα νέο μυθιστόρημα της δυστοπικής σειράς φαντασίας «Hunger Games» θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2020, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός του Οίκος, το οποίο κατά τα φαινόμενα θα διασκευαστεί για μια ακόμη φορά στον κινηματογράφο.

Η δράση του προσεχούς βιβλίου της Σούζαν Κόλινς θα τοποθετείται δεκαετίες πριν από την επιτυχημένη τριλογία που οδήγησε σε μια από τις πιο κερδοφόρες σειρές του Χόλυγουντ, στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Λόρενς.

Τα μυθιστορήματα «Hunger Games», που διαδραματίζονται στο φαντασιακό σύμπαν και απευθύνονται σε ένα νεανικό εφηβικό κοινό, έχουν ήδη πωληθεί σε 100 και πλέον εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.

Αφηγούνται την ιστορία της νεαρής Κάτνις Έβερντιν, που εξαναγκάζεται από το ολοκληρωτικό καθεστώς του φαντασιακού κόσμου του Πάνεμ να λάβει μέρος σε μάχες μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια παιχνιδιών τσίρκου που θυμίζουν ορισμένα τηλεριάλιτι.

Το νέο βιβλίο, το οποίο δεν έχει ακόμη τίτλο, αφιερώνεται στην περίοδο των «Σκοτεινών Ημερών», 64 χρόνια πριν από την τριλογία, σε μια στιγμή όπου η χώρα Πάνεμ «προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της» έπειτα από έναν καταστροφικό πόλεμο, όπως εξηγεί η Σούζαν Κόλινς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκδοτικός Οίκος.

Η τριλογία «Αγώνες Πείνας» οδήγησε στην παραγωγή τεσσάρων ταινιών (ο τρίτος τόμος χωρίστηκε σε δύο μέρη) που έκαναν διάσημη την Αμερικανίδα ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς και αποτέλεσαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας συνολικά έσοδα σχεδόν τριών δις δολαρίων παγκοσμίως.

Το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate, που έκανε τη διασκευή των πρώτων τριών μυθιστορημάτων, έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να μεταφέρει και το τέταρτο μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη. «Ανυπομονούμε να εκδοθεί το νέο βιβλίο της Σούζαν», δήλωσε ο πρόεδρος του Lionsgate Τζο Ντρέικ. «Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά μαζί της για τη διασκευή της ταινίας».

Πηγή: naftermporiki