Το “στέμμα της αυγής”… έρχεται να σας συναρπάσει!

Βιβλιοκριτική: “τα λύτρα”
July 31, 2020

Τον φανταστικό κόσμο της λογοτεχνίας μας συστήνει ο νεαρός και πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξωτικά και διαμάχες. Μια φήμη περί πολέμου ξεσπά στα έξι κράτη του βασιλείου.

"Το στέμμα της αυγής" ο συγγραφέας του και οι Εκδόσεις Υδροπλάνο μας ξεναγούν στον κόσμο των ξωτικών και στην αρχή εκείνη... της γένεσις όλων!

Όταν ο Ουάλας Μέην αποφασίζει να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα για να ζητήσει βοήθεια από τον Βασιλιά, όλα μοιάζουν μάταια. Η αναχώρηση του γιου του για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και η απότομη κλιμάκωση της φήμης περί πολέμου στα έξι κράτη του Βασιλείου, τον προκαλούν να πάρει άμεση δράση σε μια απίθανη εξέλιξη των γεγονότων.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, ο πρώην Στρατηγός Επιφύλακας των Ξωτικών, Μέλενας Ντόνσταρ ο οποίος ζει εξόριστος εδώ και πολλά χρόνια, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του όταν ο παλιός του φίλος Λιθέλιον, αποφάσισε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία δεν θεωρούσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει για πολύ καιρό…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα...

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1991 στη Ρόδο όπου και ζει μόνιμα μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο Λονδίνο. Έχοντας πάθος από πολύ νεαρή ηλικία με οτιδήποτε μπορεί να του διεγείρει τη φαντασία, από παιδί αισθανόταν πως είχε να πει στον κόσμο μια ιστορία. Μια ιστορία την οποία με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποίησε πως είχε αρχίσει να αδυνατεί να συγκρατήσει μονάχα μέσα στο κεφάλι του.

Έτσι πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τη συγγραφή του πρώτου κύκλου μύθων και ιστοριών του φανταστικού κόσμου, στον οποίο διαδραματίζονται τα γεγονότα της ιστορίας εκείνης. Έκτοτε βρίσκεται σε μια άοκνη πορεία συγγραφής πάνω σε αυτή, με σκοπό να της δώσει τη μορφή με την οποία την οραματίστηκε.