Εσύ γνώριζες για την αρχαιότερη βιβλιοθήκη;
June 16, 2019
Η βία γεννά βία!
June 18, 2019

Ζούμε σε μια εποχή, όπου στις εξόδους μας θα ανεβάσουμε το φαγητό μας στο facebook, Instagram και σε όποιο social media έχει ζήτηση, ταγκάροντας τους φίλους μας. Περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει κυριολεκτικά προς τα έξω. Εμφανές αυτό το φαινόμενο σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ο εθισμός στο smartphone μας . Ωστόσο, η κακή αυτή συνήθεια δεν μπορεί τόσο εύκολα να μετριαστεί. Οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες έχουν όμως βρει τον δικό τρόπο τους για τον περιορισμό της.

Συγκεκριμένα, η Curry Pizza Company, μια πιτσαρία στο Φρέσνο της Καλιφόρνια φαίνεται αποφασισμένη να συμβάλλει στην εξάλειψη του εθισμού αυτού, με τον δικό της πρωτότυπο τρόπο. Διατύπωσε, δηλαδή μια σειρά από κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν πως οι πελάτες του καταστήματος με την είσοδο τους θα πρέπει να κλειδώνουν τα smartphone τους και απλά να μιλούν ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια του γεύματός τους. Συνάμα, τους προσφέρεται και έκπτωση, η οποία ισχύει για παρέες τεσσάρων ή περισσότερων ατόμων. Βέβαια, ακόμη μια σημαντική προϋπόθεση της έκπτωσης είναι να έχουν όλοι smartphone. Έτσι, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την προσφορά, οι πελάτες αυτοί θα μπορέσουν να φάνε δωρεάν μια μεγάλη πίτσα στην επόμενη επίσκεψη τους.

Πονηρό, αλλά αποτελεσματικό από ό,τι φαίνεται, καθώς με την ανακοίνωση της προσφοράς αυτής έχουν προσφερθεί ήδη 40 με 50 μεγάλες πίτσες δωρεάν από την εταιρεία μέσα σε 3 εβδομάδες. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή!

«Ο στόχος μας είναι να σταματήσουν οι παρέες που έρχονται στο μαγαζί να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ τρώνε και να μιλούν ο ένας στον άλλο περισσότερο», δηλώνει η εταιρεία Curry Pizza στο Facebook.

Πάνε λοιπόν οι καιροί που ο μεγάλοι μας έλεγαν πως όταν τρώμε δεν θα μιλάμε…