Στην ανταριασμένη σου θάλασσα…

Ο “γδικιωμός” βιβλιοκριτική
June 12, 2020
Αυτό το καλοκαίρι… ταξίδεψε με ένα βιβλίο!
July 8, 2020

Ίσως και να ήταν λάθος που πίστεψα σε ένα καλοκαίρι δοσμένο στην αλμύρα την δικιά σου... Ίσως να σφάλαμε και οι δυο! Πού ξέρεις; Εσύ που μονίμως μου έταζες και εγώ που τυφλά σε εμπιστευόμουν! Αφέθηκα στην στιγμή... για τόσο, για όσο!

Συνεπαρμένη από την σκέψη πως ήρθες στην ζωή μου.. Ο χρόνος δεν σε εγκλωβίζει εσένα μάτια μου. Ίσα που πρόλαβα να ξαναθυμηθώ το άρωμα σου. Δεν θέλω έναν ακόμη έρωτα με φρούδες υποσχέσεις, περιμένοντας στωικά ένα μήνυμα δικό σου.

Κουράστηκα να με θυμάσαι μόνο όταν το έχεις εσύ ανάγκη και θέλεις απλά να γεμίσω εκείνο το κενό που κάποιοι άλλοι σου δημιούργησαν. Να σε δεις μέσα από εμένα...και να σου θυμίσω όλα όσα σε έκαναν να σβήσεις εκείνο το χαμόγελο στα χείλη.

Ξέρω πως δεν είμαι εγώ αυτή που θα σε κρατήσει στην ζωή της και θα σε κάνει να την ερωτευτείς. Παρά μόνο εκείνη, που θα γεμίσει ένα μικρό μέρος της ημέρας σου. Ίσα ίσα ένας ώμος να ξεχάσεις όλα αυτά που σε πλήγωσαν.

Πάνε χρόνια από τότε που σε γνώρισα. Θυμάμαι, με έκανες να νιώσω ξεχωριστή μόνο και μόνο από τον τρόπο που με κοίταξες. Πάνε μέρες... που με κοίταξες και μου εκμυστηρεύτηκες πως δεν είσαι ο ίδιος πια άνθρωπος.

Ελπίζω μόνο να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε πάλι από την αρχή. Να καταφέρουμε να πούμε όσα δεν είπαμε εκείνην την ημέρα και μας οδήγησαν στον χωρισμό. Μπούχτισα αγάπη μου... στριμωγμένη σε κορμιά δανεικά και φιλιά ξένα μόνο και μόνο για να βρω εκείνο που σου μοιάζει.

Δεν θέλω να είμαι άλλο εκείνη που θα αποτελεί μόνιμα φωτεινό σηματοδότη, στις ζωές των άλλων. Θέλω έναν έρωτα όπως εκείνους στις ταινίες... Ατελείωτες ώρες συζητήσεων και άσκοπα μικρά ταξίδια γεμάτα μυρωδιές και γεύσεις ξένες!

Θέλω εκείνον τον έναν... για τον οποίο μιλούν λόγιοι και λογοτέχνες. Θέλω εκείνον τον έναν που δεν φοβάμαι πλάι του να χτίσω. Ανταριασμένη θάλασσα... Φουρτούνες... και μαζί να τις ξεπερνάμε μάτια μου.

Κουράστηκα να μάχομαι πια μόνη. Δεν το χωρώ το κύμα μέσα μου, με πνίγει. Οι μεγαλύτερες τρικυμίες προήλθαν από άλλους... Ένα μπουκάλι κρασί απόψε συντροφιά μου!

Το τελευταίο εκείνο βράδυ, σε αγκάλιασα όσο μπορούσα περισσότερο. Ίσως γιατί κρυφά γνώριζα πως δεν θα σε ξανά έβλεπα. Μήπως σε εγκατέλειψα τελικά όμως εγώ; Κάπου, κάποτε και κάποιος μου είπε ότι "αν δυο άνθρωποι είναι γραφτό να είναι μαζί ό,τι και να συμβεί ό,τι και να μπει στην ζωή τους, θα βρουν το τρόπο να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον"!

Αν δεν είσαι εσύ αυτός θα είναι κάποιος άλλος.. Αν δεν είμαι εγώ εκείνη θα είναι κάποια άλλη..

Ζήσε μάτια μου! Με όποιες φουρτούνες και αν παλεύεις ότι και αν μέσα σου κρυφά σε πλήγωσε. Προσπάθησε να θυμηθείς πως είναι να είσαι εκείνος που κάποτε γνώρισα.

Θα συνεχίσω και εγώ αντίστοιχα στο υπόσχομαι να ζω και να κυνηγώ τα όνειρα μου. Είτε μέσα σε αυτά βρίσκεσαι και εσύ είτε όχι θα συνεχίζω να βάζω ανθρώπους στην ζωή μου αλλά αυτή την φορά δεν θα είναι πανομοιότυποι σου..

Κρυφή υπόσχεση στον εαυτό μου... Θα βρω και εγώ εκείνο το κούμπωμα στην αγκαλιά του άλλου! Μέχρι τότε.. θα συνεχίσω να βρίσκομαι πλάι σου!