Αγγελική Μάνου: “Ένα καλό βιβλίο ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ταξίδι που αυτή την εποχή δεν είναι εφικτό”.

Ρία Φελεκίδου: “Ο μόνος χαμένος είναι εκείνος που δε διαβάζει”.
March 4, 2021
Ελένη Βλιώρα: “επιβάλλεται να σκεφτόμαστε θετικά”.
March 4, 2021

Τι είναι για εσάς συγγραφή;

Η συγγραφή για μένα είναι ένα όμορφο ταξίδι με παραστάσεις και εικόνες από το παρελθόν, το παρόν, σκέψεις και όνειρα για το μέλλον, δίαυλος επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων. Η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται στο γεγονός πως στο ταξίδι της συγγραφής δεν υπάρχει προορισμός.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Παρόλο που τα τεχνολογικά μέσα και η οικονομική κρίση έχουν επηρεάσει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, το βιβλίο αποδεικνύει την αξία και τη δύναμή του διαρκώς ακόμη και σε δύσκολους καιρούς. Παρά τους κλυδωνισμούς που υφίσταται, εν μέσω πανδημίας, στέκεται στα πόδια του με όφελος για όλους. Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της καραντίνας η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων έχει αποτελέσει διέξοδο και το βιβλίο αναδεικνύεται πολύ καλή συντροφιά.

Πώς βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας έτσι κι ο συγγραφέας βιώνει ανασφάλεια, αγωνία, αντιδρά και προβληματίζεται για όσα συμβαίνουν. Καθώς, όμως η απομόνωση είναι μέρος της ζωής του, ενδεχομένως να είναι πιο ανθεκτικός στον εγκλεισμό και η... Covid εποχή να αποτελεί πηγή έμπνευσης για δημιουργία.

Πείτε μας δυο λόγια για τα βιβλία σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Σε μια εποχή που η ευγένεια θεωρείται κάπως ξεπερασμένη, οι άνθρωποι εύκολα κατηγορούν ή κριτικάρουν τους άλλους, και οι καυγάδες γίνονται μέσον προβολής, «H Nεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία!» μας θυμίζουν πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας, αν απλώς βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο με ευγένεια και καλοσύνη, αναδεικνύοντας τη γενναία επιλογή του «αντί απλώς να καυγαδίζουμε και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, να συνεργαζόμαστε για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά μας».

Μέσω του παραμυθιού «Ο ΠΑΠΠΟΥΣ και η ΓΙΑΓΙΑ θέλουνε μια αγκαλιά», προβάλλονται οι οικογενειακοί δεσμοί, η συναισθηματική επαφή μεταξύ παππούδων/γιαγιάδων-εγγονών, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τρίτης ηλικίας, η αβεβαιότητα κι ο φόβος που προκαλούν οι ασθένειες, η παιδική ευαισθησία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για το συναισθηματικό κόσμο των μαθητών, χαρακτηριστικά της νόσου του Alzheimer, το πόσο καλύτερα νιώθουμε όταν μιλάμε για όσα μας στενοχωρούν, ο κύκλος της ζωής, πώς η γνώση νικάει το φόβο, πόσο σπουδαίο «φάρμακο» είναι η αγάπη και πόσο μεγάλη η αξία της αγκαλιάς σε μια εποχή που όλοι μας στερηθήκαμε αγκαλιές με αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ο Τρελαντώνης, αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδικών μου χρόνων, είναι και θα είναι ο ήρωας της καρδιάς μου, διότι στο τέλος του βιβλίου «κοιμήθηκε με χίλια όνειρα ηρωικά…».

Ανήκετε στο...πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Είμαι χαρούμενη για τη συνεργασία μου με τον εκδοτικό οίκο Υδροπλάνο καθώς και για την ανοδική του πορεία, γεγονός αναμενόμενο λόγω της αγάπης των εκδοτών για το βιβλίο, το σεβασμό που επιδεικνύουν στους δημιουργούς, το μεράκι και τον επαγγελματισμό που διακρίνει όλη την ομάδα των συνεργατών.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Ένα καλό βιβλίο ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ταξίδι που αυτή την εποχή δεν είναι εφικτό.