Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου: “το βιβλίο είναι ένα όμορφος τρόπος να δραπετεύουμε”.

Έλενα Τζαβάρα: “Η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων είναι πολιτισμός”.
February 18, 2021
Νίκος Αγαθαγγελίδης: “Ο κάθε ένας χρωστά στον εαυτό του να συνεχίσει να αγωνίζεται”.
February 24, 2021

Τι είναι για εσάς συγγραφή;

Η συγγραφή για μένα είναι αποσυμπίεση, δημιουργία κι ένα κρυφό πέρασμα διαφυγής. Μέσα από τη συγγραφή εκφράζονται όλα όσα γίνονται κόμπος στον λαιμό γιατί δεν τα είπα. Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να τα εκφράσω γραπτώς και να απελευθερωθώ από τις σκέψεις μου. Δραπετεύουν από το κεφάλι μου τα ‘‘βαρίδια’’ που μου φορτώνει ο κόσμος.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Θεωρώ ότι τα πάντα περνάνε κρίση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το βιβλίο είναι ένα όμορφος τρόπος να δραπετεύουμε από αυτή την κρίση.

Πως βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Όπως τα ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα κάθε κρίσιμης εποχής. Σαν ένα μαχαίρι βαλμένο στην πληγή. Παρατηρώ μια ένταση μέσα μου, μια νευρικότητα, σαν κάτι να βράζει και σα χυθεί θα κάψει τα πάντα. Όλες οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας έχουν βγει στην επιφάνεια και πολλοί έχουν μείνει με το στόμα ανοικτό λες και δε γνώριζαν σε τι κόσμο ζούμε.

Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Πάντοτε με προβλημάτιζε το ζήτημα της εμπορίας λευκής σαρκός και αποφάσισα να το ερευνήσω και να το αναπτύξω μέσα από τη συγγραφή. Οι ήρωές μου είναι θύτες και θύματα που η ζωή τους περιπλέκεται όλο και πιο πολύ μέσα στα σκοτάδια της νύχτας. Εξού και ο τίτλος ‘’Η ζωή τους στη νύχτα’’. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου μου είναι παιδιά μου καμωμένα από κομμάτια του εαυτού μου και ανθρώπων που πέρασαν από την ζωή μου, οπότε δεν μπορώ να διαλέξω έναν. Θα αδικούσα με την επιλογή κάποιον άλλον. Μαζί συνθέτουν μια όμορφα, μοναδικά, αντιφατική ομάδα.

Ανήκετε στο...πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Θα πω την κλισέ ατάκα ‘’Περνάμε όμορφα στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει και στη σκηνή’’. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι το έργο μου αναγνωρίζεται, αγκαλιάζεται και αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Είναι το πρώτο μου συγγραφικό παιδί και αυτή η ζεστή αντιμετώπιση του εκδοτικού μού δίνει δύναμη να συνεχίζω να γράφω.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Μη σταματάτε να ονειρεύεστε και να παλεύετε για τα όνειρά σας!