Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή…

Ποσοστά ευτυχίας…
September 21, 2019
Η Seadreams μας ταξιδεύει…
September 25, 2019

Δευτερά Τετάρτη Παρασκευή.

Αυτή ήταν και η συμφωνία. Μια συμφωνία, που αφορούσε συναισθήματα όσο και αν ηθελημένα ζούσαμε με παρωπίδες εξαρχής. Σαν ορίστηκε και δώσαμε τα χέρια όπως αρμόζει σε κάθε καθωσπρέπει καλά δουλεμένη συμφωνία, κανένας από τους δυο δεν αναρωτήθηκε τι θα ακολουθούσε.

Στο μυαλό, κυριαρχούσε η ιδέα του σεξ, τίποτα παραπάνω. Αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος για τα ανθρώπινα συναισθήματα και πως αυτά ορίζονται… ρυθμίζοντας τις καταστάσεις γύρω σου και μέσα σου με τόση σιγουριά; Σαν να μην υπολογίζεις ούτε εκείνα μα ούτε και τον εαυτό σου.

Και σε ρωτώ, τι γίνεται όταν η συμφωνία αλλάζει σταδιακά μέσα σου; Σκέφτεσαι πως εκείνος δεν πρέπει να το καταλάβει! Άλλωστε τι τα κουνούσατε με τόση μανία τότε τα χέρια, αθετώντας στο σήμερα τους όρους σας;

Παράλληλα… σκέφτεσαι πως θα ήθελες να ανήκεις στα σαββατόβραδα του μα και στα κυριακάτικα αλήτικα πρωινά του. Χωμένη και προστατευμένη κάτω απ’ τα σεντόνια του και όχι στρυμωγμένη μέσα σ’ ένα απόγευμα Δευτέρας, αμέσως μετά την δουλειά, στο αμάξι για ένα γρήγορο.

Και καθώς περνούν όλες αυτές οι σκέψεις από το μυαλό σου μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα σκέφτεσαι εκείνον, που τα δικά του συναισθήματα έχουν παραμείνει κολλημένα σε εκείνη την συμφωνία.

Τον θαυμάζεις για την τόση αυτοσυγκράτηση, αλλά σε «τρώει» και η στεναχώρια για όσα γνωρίζεις πως δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Δεν πρωταγωνιστείς σε κάποια ρομαντική κομεντί. Δεν πρόκειται να γίνεις στην ζωή του, κάτι διαφορετικό, από αυτό που συμφωνήσατε.

«Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή». Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Τίποτα, θα σου πω εγώ. Το σενάριο άλλωστε γράφθηκε κοινώς. Όποτε τι; Συνεχίζεις έτσι ή φεύγεις μακριά;

Το ερώτημα είναι εάν θες να φύγεις μακριά. Αλλά αναγνωρίζω καλά στο κενό βλέμμα σου πως δεν θες.

Φοβάσαι όμως, πως θα σε καταλάβει και θα υποχωρήσει εκείνος πρώτος. Γι’ αυτό συνεχίζεις να ζεις με κάτι που σε βρίσκει πια αντίθετο. Και το σεξ δεν είναι «ανάγκη» πια, μα μόνιμο σαράκι που σε τρελαίνει, μέρα με την μέρα.

Οπότε; Συνεχίσεις με το μοτίβο «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή»; Που εάν το σκεφτείς λογικά και σε βάθος χρόνου... Αποτελείς, σχεδόν τις μισές μέρες της εβδομάδας του, οπότε αρχίζεις να νιώθεις πως δεν πρόδωσες εσύ την αρχική συμφωνία.

Και μέσα από πολύωρη σκέψη και εσωτερική αναζήτηση, καταλήγεις σε ένα και μόνο συμπέρασμα, πως η επιλογή των μερών δεν την τυχαία.

Η Δευτέρα είναι η μέρα που αρνείσαι να δεχθείς, πως η εβδομάδα ξεκινά και πάλι από την αρχή και σίγουρα θα προτιμούσες, να γυρίσεις πίσω στην ανεμελιά που ορίζει το Σαββατοκύριακο. Η Τετάρτη πάλι, είναι η μέση της εβδομάδας που αρχίζει να εμφανίζεται σταδιακά η κούραση και χρειάζεσαι ένα break να ξελαμπικάρεις ρε παιδί μου!

Και η Παρασκευή… είναι η καλύτερη μέρα. Είναι εκείνη, που θες να ξαποστάσεις και ταυτόχρονα να χαλαρώσεις επιτέλους, μαζί του.

Φτάνοντας λοιπόν, σε αυτά τα συμπεράσματα… καταλαβαίνεις πως ίσως τελικά να μην νιώθει όπως νόμιζες. Και πως ανυπομονεί και εκείνος αθόρυβα μα αισθητά για τις μισές μέρες της κοινής εβδομάδας σας!