Έλντυ Στεφάνου: “Η συγγραφή για μένα ήταν και είναι μια διαφυγή”.

Νατάσσα Σκούρου: “Το βιβλίο δεν περνάει κρίση, κρίση περνάνε οι άνθρωποι”.
February 24, 2021
Καλαμαρά Γεωργία: “πολύς κόσμος βρίσκει παρηγοριά στα βιβλία”.
February 25, 2021

Τι είναι για εσάς συγγραφή;

Συγγραφή για μένα είναι ένας τρόπος να ταξιδεύω με την φαντασία μου και να πλάθω νέους κόσμους και καινούργιες ζωές. Να αποτυπώνω στο χαρτί ιδέες και σενάρια που δεν μπορώ να εκφράσω αλλιώς, ούτε καν με τον προφορικό λόγο. Η συγγραφή για μένα ήταν και είναι μια διαφυγή.

Θεωρείτε οτι το βιβλίο περνάει κρίση;

Όχι, κάθε άλλο, πιστεύω ότι όσο οι καιροί δυσκολεύουν, τόσο περισσότερο ο κόσμος στρέφεται προς το βιβλίο. Το έβλεπα αυτό τα χρόνια που δούλευα σε βιβλιοπωλείο και το βλέπω και τώρα στο ίντερνετ σε όλες τις ομάδες βιβλίων που υπάρχουν, ο κόσμος δεν έχει εγκαταλείψει το βιβλίο και ούτε πρόκειται.

Πως βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Δεν έχει διαφορά ένας συγγραφέας από έναν άλλο άνθρωπο σε αυτό το θέμα. Όλοι περνάμε κάποιες δυσκολίες αυτό τον καιρό είτε είναι οικονομικές ή ψυχολογικές. Αυτό που πιστεύω ότι έχει κάνει αυτή η εποχή είναι ότι έδωσε έμπνευση σε πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν με κάποια τέχνη, ειδικά λόγω του ελέυθερου χρόνου που έφερε η καραντίνα, κάτι που για πολλούς ήταν ένα δώρο. Πολλοί ασχολήθηκαν με κατασκευές, με ζωγραφική, με μαγειρική... και έτσι γνωρίζω πολλά άτομα που έγραψαν το βιβλίο τους (μερικοί το πρώτο τους βιβλίο) μέσα στην καραντίνα.

Πειτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Η Κατριόνα είναι ένα βιβλίο με πρωταγωνίστρια μια έφηβη κοπέλα από την Σκωτία την Ρόρι η οποία μια μέρα μαθαίνει την αληθινή της καταγωγή και αποφασίζει να ταξιδέψει στην πατρίδα της που είναι μια χώρα μαγική. Το ταξίδι αυτό θα φέρει μεγάλες ανατροπές στη ζωή της και η ίδια θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της αν και κάποιες θα αναγκαστεί να τις πάρει χωρίς να το θέλει.

Το βιβλίο έχει ως βάση την αγάπη της οικογένειας και της φιλίας και το πόσο σημαντικό είναι να είσαι πιστός στους ανθρώπους που αγαπάς. Αγαπημένος μου χαρακτήρας εκτός φυσικά από την Ρόρι που λατρεύω, είναι ο Ρέγκαν που του έχω μεγάλη αδυναμία.

Ανήκετε στο...πληρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Το Υδροπλάνο είναι μια οικογένεια. Είναι ένας εκδοτικός οίκος που δεν επαναπαύεται, έχει όρεξη για δουλειά και κυρίως θέλει να πρωτοτυπεί! Νιώθω πολύ όμορφα ξέροντας ότι κάνω μαζί με το εκδοτικό μου σπίτι τα πρώτα μας βήματα και έτσι μεγαλώνουμε μαζί.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Να έχετε πάντα πίστη και σιγουριά πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά.