Επιβάτες των Χριστουγέννων – Πίστεψε το και θα συμβεί!

5 παιδικά παραμύθια κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας
December 17, 2019
4 Βιβλία αφιερωμένα στα Χριστούγεννα!
December 31, 2019

Μια άκρως συγκινησιακή βραδιά πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, το Σάββατο 21-12 στο θέατρο Περοκέ.

Οι εκδόσεις Υδροπλάνο και οι 44 συγγραφείς του δυναμικού τους, παρουσίασαν το συλλογικό τους, σπονδυλωτό μυθιστόρημα στο θέατρο Περοκέ.

Ο Γιάννης Πολίτης και η Μαρκέλλα Φέσσα Σαράιχα στη σκυτάλη της εντυπωσιακής παρουσίασης της βραδιάς, ενώ στο συντονισμό και με μια ... βαλίτσα στο χέρι είδαμε την Αναστασία Κορινθίου.

Η Μαρία Κορινθίου συγκινημένη μίλησε για την Σπυριδούλα Φατούρου και την κόρη της Άσπα, της οποίας ανήκουν και τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου. Στη σκηνή με μια κιθάρα και ένα μικρόφωνο o Γιώργος Χουβαρδάς που καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία των δύο τραγουδιών, που γράφτηκαν ειδικά για την περίσταση αυτή.

Το «νανούρισμα» και το «Κάποια Χριστούγεννα» είναι σε στίχους Αναστασίας Κορινθίου, ερμηνεία και σύνθεση Γιώργου Χουβαρδά και ενορχήστρωση Χρήστου Παπαδόπουλου. Ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες, να το ακούσουμε και σε γνωστά ραδιόφωνα της πρωτεύουσας.

Για το βιβλίο και τη σύλληψη της ιδέας που ανήκουν στην Αναστασία Κορινθίου, μίλησαν και οι 44 συγγραφείς.

Τη συγκινησιακή φόρτωση της ατμόσφαιρας ενίσχυσε η παρουσία της μητέρας της Άσπας, Σπυριδούλας Φατούρου που ευχαρίστησε ξεχωριστά την ανταπόκριση του εκδοτικού αλλά και του κόσμου που «αγκάλιασε» το βιβλίο στην πρώτη κιόλας μέρα της παρουσίασης του.

Η Αναστασία Κορινθίου, λίγο αργότερα αποκάλυψε το περιεχόμενο της βαλίτσας όπου περιείχε το συμβόλαιο του βιβλίου. Οι συγγραφείς, αποποιήθηκαν τα πνευματικά τους δικαιώματα εν παρουσία κοινού, χαρίζοντας τα εφόρου ζωής στην Άσπα και στη μητέρα της!

Το ίδιο βράδυ, ο σύλλογος ιστιοπλόων Ρόδου παρουσίασε με εξίσου μεγάλη επιτυχία το βιβλίο και στο νησί της Ρόδου, καθώς οι τέσσερις από τους σαραντατέσσερις συγγραφείς που υπογράφουν ζουν στο νησί των ιπποτών μόνιμα.

Οι Επιβάτες Xριστουγέννων δεν είναι ένα ακόμη μυθιστόρημα. Ούτε ανήκει στις μορφές φιλανθρωπίας που αρμόζουν στο πνεύμα των εορτών που διανύουμε. Είναι ένα βιβλίο, που γράφτηκε με αγάπη για να διαδώσει την αγάπη σε κάθε γωνία της γης.

Οι εκδότες Θ. Ευθυμιάδης και Σ. Θάνου ελπίζουν να βοηθήσουν με αυτή την ενέργεια, την υλοποίηση του ονείρου της Άσπας για την πολυπόθητη επέμβαση βλαστοκυττάρων. Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο στο site του εκδοτικού, ενώ από το νέο έτος που θα αλλάξει μορφή και εξώφυλλο, θα μπορεί ο κόσμος να το προμηθεύεται και από τα βιβλιοπωλεία.

Και όπως αναφέρουν και μέσα στο έργο... «Πίστεψε το και θα συμβεί».