Έχω σημαδέψει ένα… απέραντο γαλάζιο

Η θεα της Νίκης
June 11, 2019
Lulu
June 14, 2019

To γαλάζιο μου, πάντα το σημαδεύουν οι ακτίνες φωτός. Μπλέκονται τα χρώματα και η κρυμμένη του ομορφιά… Μέσα του, έμαθα να ονειρεύομαι πολύχρωμα και να ερωτεύομαι απέραντα. Χείμαρρος να γίνονται τα συναισθήματα.. κορίτσι γεννημένο πλάι στη θάλασσα! Βαθύ γαλάζιο η πρώτη του ζέστη αγκαλιά και το φιλί του αλμύρα ανεξίτηλη στα χείλη. Να ξημερώνει νοσταλγικά με τη θύμηση του.

Πάμε λοιπόν αγάπη μου από την αρχή.. Πόσες φορές έχεις ερωτευτεί, γνήσια και αληθινά; Όταν απομένεις ξέπνοος με τις αλήθειες σου μέχρι αργά το βράδυ, αντιμέτωπος με εκείνο το βλέμμα, καρφωμένο επιτακτικά στραμμένο πάνω σου; Πόσες φορές ένιωσες πως η αγκαλιά του «κούμπωνε» κατευθείαν στην ψυχή σου; Και πόσες φορές έχεις νιώσει, τα φιλιά του να αφήνουν αναρίθμητα σημάδια επάνω στο κορμί σου;

Σε αισθάνομαι, κάθε που μυρίζω εκείνο το εθιστικό άρωμα αλμύρας, κρυμμένο μέσα στην αγκαλιά σου κι ας παρίστανα, μικρό παιδί πως κρύωνα απλά και μόνο για να τρυπώσω προστατευτικά μέσα σου..

Άλλοι ερωτεύονται γαλανά η πράσινα μάτια. Εγώ ερωτεύτηκα εκείνα τα κάστανα, που σαν σε κοιτούν βλέπεις κρυμμένο μέσα τους το σύμπαν ολόκληρο. Όχι όλα όσα θέλησες να δείχνεις, μα όσα έκρυβες μέσα σου βαθιά. Εκείνο το φιλί που θα πυροδοτήσει τα εντός και από μια μικρή δόση αγάπης, αναγεννιούνται κόσμοι πλασμένοι για δύο.

Ναι, εκείνες οι μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν να ξενυχτάς, λίγο παραπάνω κάθε βράδυ. Εκείνα τα μικρά αθώα πραγματάκια, που με οδήγησαν να μην μπορώ να ζήσω, δίχως εσένα πλάι.

Πάμε λοιπόν αγάπη μου, εκεινην την βόλτα στην παραλία, παρέα με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι. Να αγναντέψουμε παρέα την αλητεία του γαλάζιου μας, που μας υποδέχεται σαν τότε!

Εκείνη η παραλία με το μυστικό δρομάκι, που με οδήγησες κρατώντας με από το χέρι την ώρα που με κοίταξες στα μάτια και αντίκρισα όλες τις αλήθειες αυτού του κόσμου. Πως υπήρξα μοναδικά πάντα για σένα και εσύ για ‘μένα. Να συζητήσουμε με τις ώρες να πούμε όσα δεν έχουμε ακόμη πει!

Ιούνιος λοιπόν και πάλι… και εγώ ακόμη περιμένω την βόλτα μας όπως κάθε καλοκαίρι!