Η Seadreams μας ταξιδεύει…

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή…
September 24, 2019
Συντροφιά με τον Τσαρλς Μπουκόβσκι : Για τον έρωτα και τη γραφή
September 26, 2019

Η sea dreams είναι ο τρόπος ακριβώς που συστήνεται….

Θαλάσσια όνειρα…Προορισμοί πολύχρωμοι και ονειρικοί!

Ταξιδέψαμε μαζί της στην Σύμη και στο Μαρμαρίς και επιστρέψαμε στην Αθήνα με μπόλικο καλοκαίρι στις βαλίτσες μας!

Η Σύμη αν δεν έχεις πάει είναι το….πολύχρωμο βότσαλο του Αιγαίου! Είναι κίτρινα , γαλάζια και κόκκινα πατζουρόφυλλα που ανοίγουν το παράθυρο της καρδιάς σου! Είναι Ελλάδα και μυρωδιές από δίχτυα και ρίγανη, είναι μεζεδάκια δίπλα στο κύμα- με κορυφαίο το Συμιακό γαριδάκι- , είναι χαμόγελα νησιωτών – αγωνιστών!

Αγοράσαμε σφουγγάρια , κοχύλια και μπαχαρικά και μπήκαμε και πάλι στο άνετο πλοίο της seadreams που σε ανταμοίβει για την επιλογή σου με τα φιλόξενα χαμόγελα του προσωπικού της.

Ξέραμε ήδη ότι η επιλογή μας για μία μίνι κρουαζιέρα την επόμενη μέρα στο Μαρμαρίς με την ίδια ναυτιλιακή εταιρεία ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να πάρουμε για να προστεθεί στο βιογραφικό μας ένα …ταξίδι στα παράλια της Τουρκίας!

Αυτό που σίγουρα, δεν ξέραμε ήταν ότι με το εισιτήριο μας – και απαραίτητη μόνο την αστυνομική μας ταυτότητα για τον έλεγχο- , είχαμε εξασφαλίσει και μία ξενάγηση με πούλμαν στην όμορφη και πεντακάθαρη πόλη του Μαρμάρις ή αλλιώς το…μαργαριτάρι της Τουρκίας!

Η ξεναγός μας , μας έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν για τα ψώνια μας στο παζάρι – τα οποία με βάση την αναλογία της λίρας- συμφέρουν πραγματικά, τα φαγητά που θαέπρεπε να προτιμήσουμε και τα αξιοθεατα που άξιζαν την προσοχή μας!

Οι μυρωδιές από τσάι και μπαχαρικά σκόρπιες παντού ενώ ένα περίεργο μπέρδεμα Ανατολής και Δύσης είχε εξάψει την φαντασία μας…

Ημασταν όλες «Μαρίες» και «μπατζανάκηδες» για τους χαμογελαστούς πωλητές που είχαν τα ακριβή αντίγραφα του…πόθου μας σε τσάντες , ρούχα και αξεσουάρ, ενώ ο ντοτουρμάς(παγωτό) έγινε ιεροτελεστία και παιχνίδι στο σερβίρισμα του!

Η Sea dreams δίπλα μας άγρυπνος φύλακας να μας ενημερώνει , να μας «προστατεύει» από αγοραστικές παγίδες και να προτείνει το καλύτερο! Οι δύο μονοήμερες κρουαζιέρες μαζί της ήταν ότι το καλύτερο και τώρα ….

Φθινόπωρο στην Αθήνα , μασουλώντας τις τελευταίες Συμιακές τούρτες , τα άγλυκα κουλούρια και τα Τούρκικα λουκούμια νιώθουμε μια έντονη νοσταλγία για το καλοκαίρι….

Το καλοκαίρι που για εμάς πια….είναι ένα ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ!

Εμπιστευτείτε κι εσείς την sea dreams…..