Καλαμαρά Γεωργία: “πολύς κόσμος βρίσκει παρηγοριά στα βιβλία”.

Έλντυ Στεφάνου: “Η συγγραφή για μένα ήταν και είναι μια διαφυγή”.
February 25, 2021
“Δίδυμο” επιτυχίας!
February 25, 2021

Τι είναι για εσάς συγγραφή;

Είναι ανάσα, αναζωογόνηση, ζωντάνια.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Νομίζω πως πλέον πολύς κόσμος βρίσκει παρηγοριά στα βιβλία. Περισσότερος από πριν. Κι αυτό βοηθάει το βιβλίο να ξεπερνάει τα όποια εμπόδια, και να επικρατεί.

Πώς βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Η αλήθεια είναι πως θλίβομαι απίστευτα πολύ με την όλη κατάσταση, όμως σκέφτομαι αισιόδοξα και πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Προσωπικά η νέα εποχή, η Covid εποχή, αν και με ανάγκασε να βιώσω νέους ρυθμούς ζωής, με έστρεψε στο μονοπάτι της δημιουργίας. Επιπλέον διαπίστωσα πως έχω περισσότερα αποθέματα ψυχικής δύναμης, πολλή όρεξη για συγγραφή και φρέσκες ιδέες.

Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Το βιβλίο μου που πρόκειται να εκδοθεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο ανήκει στη λογοτεχνία του φανταστικού. Αν και το έγραψα πριν από δύο χρόνια, ταιριάζει απόλυτα στην Covid εποχή που ζούμε, με τις αποστάσεις, την αποφυγή αγγιγμάτων και αγκαλιών και την υποχρεωτική απομόνωση.

Μόνο που ο ήρωας δεν είναι ένας συνηθισμένος θνητός κι επιβάλλει την κατάσταση αυτή στον εαυτό του για να κρύψει ένα επικίνδυνο μυστικό. Οι ισορροπίες του ανατρέπονται όταν ερωτεύεται. Και τότε το μυστικό του γίνεται θηλιά που τον πνίγει. Αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Ηρακλής Πουαρό. Αγαπώ την ευφυΐα του, την κοφτερή του ματιά και την ευγένειά του.

Ανήκετε στο...πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Πράγματι επιβιβάστηκα κι εγώ στο υπέροχο Υδροπλάνο και είμαι πολύ χαρούμενη. Από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισα ένα θετικό κλίμα, ευγενικούς και ζεστούς ανθρώπους και νομίζω πως θα κυλήσει πολύ όμορφα η συνεργασία μας. Το Υδροπλάνο εξελίσσεται συνεχώς, αναπτύσσεται, και με σύνθημά του την αγάπη για το βιβλίο πορεύεται και κατακτά τις καρδιές συγγραφέων και αναγνωστών.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Εύχομαι, πάντα με υγεία και χαμόγελο, να βάζετε στις αποσκευές σας όρεξη, φαντασία και ανυπομονησία και να επιβιβάζεστε στο Υδροπλάνο. Είμαι σίγουρη πως το αναγνωστικό σας ταξίδι θα είναι μια μοναδική εμπειρία και ο προορισμός θα σας αφήσει πολύ γλυκιά γεύση.