Νικόλαος Ντούγιας: “Τι πιο όμορφο από την μυρωδιά ενός βιβλίου”.

Ελένη Βλιώρα: “επιβάλλεται να σκεφτόμαστε θετικά”.
March 4, 2021
Βιβλιοπροτάσεις για τον μήνα Μάρτιο!
March 10, 2021

Τι είναι για εσάς συγγραφή;

Αγάπη και ένας πολύ όμορφος τρόπος να επικοινωνήσεις μηνύματα που μπορεί να επηρεάσουν θετικά τους αναγνώστες σου.

Θεωρείτε ότι το βιβλίο περνάει κρίση;

Αντιθέτως. Θεωρώ πως όλη αυτή η άσκοπη υπέρ πληροφόρηση που γίνεται μέσα από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, ο καθένας μας ψάχνει να βρει λίγο γαλήνη, να απεγκλωβιστεί και να βάλει τις σκέψεις στην θέση τους. Τι πιο όμορφο από την μυρουδιά ενός βιβλίου και τους ήρωες με την δράση τους που κρύβονται πίσω από κάθε σελίδα του.

Πως βιώνει ένας συγγραφέας τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που έφερε η... Covid εποχή;

Θα έλεγα δημιουργικά. Ο Covid κατάφερε να σπείρει τον φόβο, την ανασφάλεια για τις ζωές και την επιβίωση μας. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποια ουσιαστική πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα. Η Ελπίδα άρχισε να σβήνει από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Όλοι είμαστε κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους μπροστά από μια οθόνη (Υπολογιστή, Ταμπλετ, κινητό τηλέφωνο, Τηλεόραση) και από εκεί προσπαθούμε να βρούμε μια σπίθα φωτός να πάμε παραπέρα. Εδώ είναι που έρχεται ο Συγγραφέας και το Βιβλίο. Που πλέον έχει και την ηθική υπερχρέωση μέσα από τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας του να ξαναδώσει πίσω στους αναγνώστες του το χαμόγελο και την Ελπίδα για την επόμενη ημέρα.

Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας και αν έχετε κάποιον αγαπημένο ήρωα!

Το παραμύθι « Η ομορφιά της ψυχής ενός Γίγαντα» έχει ως Κεντρικό Ήρωα έναν Γίγαντα και αναφέρεται στην απόρριψη του από το σύνολο της κοινωνίας για τον μοναδικό λόγο ότι είναι διαφορετικός λόγο χαρακτηριστικών από τους άλλους. Όπως θα δούμε και στην πλοκή του παραμυθιού αυτό θα αλλάξει με την αγάπη που και την αυτοθυσία που έδειξε ο Γίγαντας για όσους τον απέρριπταν.

Ο Γίγαντας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον άλλο, ένα χοντρό παιδάκι, ένα κοντό παιδάκι , ένα παιδάκι με κινητικό πρόβλημα κλπ. Σημαντικό είναι να μάθουμε στα παιδιά μας το σεβασμό στην διαφορετικότητα και όχι την απόρριψη. Έτσι όλοι βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στο να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη.

Ανήκετε στο... πλήρωμα του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο. Πείτε μας δυο λόγια για το εκδοτικό σας σπίτι που κάθε μέρα το βλέπουμε να εξελίσσεται!

Βρίσκομαι στον εκδοτικό οίκο υδροπλάνο. Χαίρομαι πραγματικά γιατί έκτος από τον επαγγελματισμό τους συνάντησα σαν νέος συγγραφέας μια ζεστασιά και ένα πολύ οικογενειακό κλίμα. Εύχομαι οι πτήσεις να φθάσουν στο διάστημα.

Κλείνοντας θέλουμε να στείλετε ένα δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Όλοι αξίζουν τον σεβασμό και την προσοχή μας. Γιατί μέσα στην διαφορετικότητα μας κρύβονται διαμάντια που για να τα δεις θα πρέπει να ανοίξεις τα μάτια της ψυχής σου.